NORTH SAVO STARTUP FUND

Rahasto

 

North Savo Startup Fund perustettiin 24.6.2020 tukemaan ja kehittämään Itä-Suomen yritystoimintaa erityisesti Pohjois-Savon alueella. Rahaston toiminnan tavoitteena on paitsi kohdeyhtiöiden arvonnousun kautta tapahtuvan tuoton saaminen, myös talousalueen elinvoimaisuuden kasvattaminen, uusien yritysten synnyn mahdollistaminen sekä yritysten kasvun tukeminen ja myönteinen työpaikkakehitys Itä-Suomessa. Tutustu sijoitusstrategiaamme tarkemmin.

Rahaston sijoitettavat pääomat ovat 10 miljoonaa euroa ja ne sijoitetaan tulevien 5–7 vuoden aikana arviolta viiteentoista yritykseen. Rahaston ensimmäinen sijoitus toteutettiin syyskuussa 2020.

Rahaston kotipaikka on Kuopio.

Rahaston omistus ja johto

 

North Savo Startup Fund Ky:n suurin yksittäinen omistaja on Kuopion kaupunki. Kuopion kaupungin kautta rahastoon on kanavoitu 4,9 miljoonan euron avustus, jonka ELY-keskus on myöntänyt yritysten toimintaympäristön kehittämiseen.

Muita merkittäviä sijoittajia ovat Iisalmen ja Varkauden kaupungit, LähiTapiola Savo Keskinäinen vakuutusyhtiö, Säästöpankki Optia ja KPY. Lisäksi rahastoon on sijoittanut joukko yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä. Kaikkien sijoittajien maantieteellinen alue on Suomi.

Rahaston vastuunalaisena yhtiömiehenä toimii hallinnointiyhtiö Nostetta Ventures Oy.

 

Sijoittajien Luokitus Kaaviokuva

Toimintaperiaatteet ja raportointi

Olemme Pääomasijoittajat Ry:n jäseniä ja noudatamme heidän ohjeita ja suosituksia raportoinnissamme sekä yritysten arvonmäärityksessä. Ohjeistuksen mukaisesti noudatamme IPEV:n (The International Private Equity and Ventures Capital Valuation Guidelines) arvonmääritysideologiaa ja raportointiohjeita. Tämän lisäksi otamme aina huomioon ESG-ohjeistukset sijoittamisessa sekä työssämme kohdeyritysten kanssa ensikontaktista aina irtaantumiseen saakka.

Huomioimme toiminnassamme vastuullisuuden ja noudatamme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita (the principles for Responsible Investment instituted by United Nations, PRI, unpri.org).

Hallinnointiyhtiö

 

Nostetta Ventures on kuopiolainen, vuonna 2019 perustettu hallinnointiyhtiö, joka syntyi halusta synnyttää alueelle laadukasta pääomasijoitustoimintaa. Nostetta Venturesin suurin omistaja on kuopiolainen Nostetta Oy, jonka taustalla on joukko sijoittajia ja sarjayrittäjiä usealta eri toimialalta.

Hallinnointiyhtiön operatiivisesta toiminnasta vastaavat pääomasijoitustoimialan konkarit toimitusjohtaja Heidi Ahonen ja controller Minna Vanninen, jotka ovat myös yrityksen osakkaita.

Nostetta Ventures on rekisteröitynyt vaihtoehtorahastojen hoitaja.