PUHDISTUSTEKNOLOGIAA SIILINJäRVELLä KEHITTäVä JA VALMISTAVA CLEAMIX KOHDEYRITYKSEKSI

28.8.2023

Uudenlaista puhdistusteknologiaa Siilinjärvellä kehittävä ja valmistava Cleamix Oy on saanut päätökseen kansainvälistä kasvua vauhdittamaan kerätyn rahoituskierroksen. Pääsijoittajana rahoituskierroksessa toimi pohjoissavolaisen Nostetta Ventures Oy:n hallinnoima North Savo Startup Fund -pääomarahasto ja toisena uutena sijoittajana kierrokseen osallistui sijoitusyhtiö Hietamoor Oy.

 

Cleamixin patentoitua teknologiaa sisältävät puhdistusyksiköt tarjoavat automatisoidun tavan poistaa kaikenlaiset bakteerit, virukset, homeet sekä hiivat, biologiset ja kemialliset epäpuhtaudet tiloista ja tuotantolaitteista.

 

Yhtiössä on parin viimeisen tilikauden aikana panostettu merkittävissä määrin tuotekehitykseen sekä jakelukanavien rakentamiseen. ”Cleamix pyrkii nyt kiihdyttämään kasvua ja vahvistamaan jalansijaa valituilla kohdemarkkinoilla. Sijoituksen myötä saatiin tukeva pohja kasvutavoitteiden tueksi ja myös tuotekehityksen jatkamiseksi. Yhtiössä nähdään, että sijoituksen lisäksi uudet omistajat tuovat merkittävissä määrin osaamista yhtiön taustajoukkoihin”, kertoo Cleamixin toimitusjohtaja Seppo Björn.

 

Tilojen ja tuotantolaitteiden puhdistuksen automatisoinnilla voidaan saavuttaa merkittäviä hyötyjä verrattuna perinteisiin puhdistusmenetelmiin. ”Automatisoitu puhdistusjärjestelmä irrottaa käsiparit mekaanisesti suoritettavasta desinfioinnista tärkeämpiin tehtäviin ja suorittaa puhdistuksen kerta toisensa jälkeen määritetyllä tavalla. Näin ollen puhdistusvirheiden riskit eliminoidaan ja työntekijöiden kemikaaleille altistumista vähennetään. Vastaavantyyppisistä puhdistusmenetelmistä poiketen puhdistusyksikkömme ovat myös helposti siirrettävissä sekä ne voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä tarkoittaa asiakkaillemme ajan ja puhdistuskustannusten säästöä”, Björn sanoo.

 

”Cleamixin teknologia tarjoaa poikkeuksellisen tarkan ja helpon tavan poistaa epäpuhtauksia elintärkeistä paikoista. Viimeaikaset maailmaa ravistelleet muutokset, kuten pandemia ja hyökkäyssota, ovat lisänneet tehokkaiden ja ketterien puhdistusmenetelmien kysyntää entisestään. Cleamix on Siilinjärveltä käsin tehnyt pitkäjänteistä työtä teknologian kehityksessä ja avannut onnistuneesti kansainväliset markkinat. Sijoitetun pääoman lisäksi haluamme tuoda tiimimme osaamisen ja verkostot Cleamixin käyttöön kansainvälisen kasvun kiihdyttämiseksi.”, kertoo Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Noora Tuikka.

 

Alun perin Cleamixin teknologia kehitettiin biologisten ja kemiallisten sodankäyntiaineiden neutraloimiseksi sotilaskäytössä, yhteistyössä Puolustusvoimien ja Teknologian tutkimuskeskuksen (VTT) kanssa. Nykyään Cleamixin teknologiaa sovelletaan eri teollisuudenaloilla, kuten lääketeollisuudessa, elintarviketeollisuudessa, terveydenhuollossa sekä puolustusteollisuudessa.

 

Lisätiedot:

Seppo Björn

Toimitusjohtaja, Cleamix Oy

+358 400 376 843 / seppo.bjorn@cleamix.com

 

Noora Tuikka

Toimitusjohtaja, Nostetta Ventures Oy

+358 40 138 3225 / noora.tuikka@nostettaventures.com